Hae mukaan!

Liity jäseneksi tai hae vapaaehtoiseksi

Liity jäseneksi tai hae vapaaehtoiseksi! Tukemalla meitä tuet työtämme parempien seksuaalikasvatusta tarjoavien rakenteiden eteen ja saat itse jäsenetuna koulutusta seksuaalikasvatuksen aiheista. Tarjoamme jäsenillemme myös jäseniltoja (tarkempi aikataulu, teemat ja ohjelma vuodelle 2024 julkaistaan alkuvuodesta 2024). Jäsenyyksien ja vapaaehtoisuuksien ohella voit hakea yhdistyksen hallitukseen yhdistyksen kokouksissa (sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten lisäksi ylimääräiset yhdistyksen kokoukset, tiedotamme kokouksista aina hyvissä ajoin). Kaikilta toiminnassamme mukana olevilta toimijoilta ja tahoilta edellytämme arvojemme ja sääntöjemme allekirjoittamista. Tsekkaa lisätiedot jäsenmalleistamme ja vapaaehtoisuuksistamme alta!

Jäsenlomakkeen löydät täältä, vapaaehtoislomakkeen täältä ja yleisen yhteyslomakkeen täältä. Yhdistyksen säännöt löydät täältä.

HUOM! Jäsenedut päivittyvät vuoden 2024 aikana, pysy kuulolla!

Jäsenyysmallit

Valtakunnallinen seksuaalikasvatuksen verkosto VALVE ry tarjoaa jäsenilleen koulutuksia, tapahtumia, alennuksia koulutettujen seksuaalikasvattajien ja seksuaalineuvojien seksuaalikasvatustuokioista sekä muuttuvia etuja seksuaalikasvatuksen kentältä. Liittymislahjana jokainen jäsen saa webinaaritallenteen inklusiivisesta seksuaalikasvatuksesta ja ilmaisen pääsyn yhteen vuosittain vaihtuvaan seminaariin/koulutukseen. Voit myös kannattaa toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksi tai yritys/yhteisöjäseneksi (tarkista speksit alta).

  • Yhden vuoden jäsenyys (20€)
  • Yhden vuoden jäsenyys, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja muille vähävaraisille (10€)
  • Kolmen vuoden jäsenyys (50€)
  • Kannatusjäsenyys (35€): Näin voit helposti kannattaa toimintaamme sitoutumatta järjestöön muutoin! Kannatusjäsenemme saavat muiden jäsenten tavoin jäsentiedotteemme, mutta jäsenyysmalli ei kata muita jäsenetuja.
  • Yritys/yhteisöjäsenyys (60€): Jäsenyysmallissa yritykset ja muut yhteisöt voivat liittyä mukaan. Vastineeksi yritys tai yhdistys saa näkyvän paikan ja voimme sponsoroida yrityksen tuotteita tapahtumissamme. Yritys/yhteisöjäsenyydet hyväksytämme erikseen kokouksessamme. Tätä jäsenyysmallia hakiessasi laita oheen lyhyt selvitys organisaatiosi toiminnasta ja arvoista, tämä auttaa meitä tekemään päätöksiä.

HUOM! Jäsenmaksuista on mahdollista saada kokonaan vapautus erityisen painavalla syyllä (tällainen syy on esimerkiksi äärimmäisen huono taloustilanne tai pienituloisuus). Jos tarvitset vapautuksen jäsenmaksuista, otathan meihin yhteyttä yhteystietolomakkeella. Käsittelemme ja arvioimme jokaisen pyynnön erikseen ja luottamuksellisesti. Varallisuustietojasi käsittelee tällaisessa tapauksessa vain taloudenhoitajamme, joka tuo tiedon toiveestasi puheenjohtajiston tietoon vain suullisesti.

Vapaaehtoiseksi hakeminen

VALVE ry:n vapaaehtoiseksi voi hakea pääasiassa kahden erilaisen väylän kautta:

1) Täsmäavuksi esimerkiksi viestintään tai tapahtumiin, jolloin lisäämme sinut vapaaehtoisten sähköpostilistalle, johon laitamme viestiä, kun kaipaamme apua. Olemme nuori järjestö ja tekemistä riittää paljon jaettavaksi, joten pienikin apu on meille suuri ja olemme kaikenlaisesta panoksesta kiitollisia!

2) Pidempiaikaiseksi avuksi esimerkiksi erilaisiin projekteihin, jolloin räätälöimme sinulle sopivan vapaaehtoisroolin ja tehtävät sekä kutsumme sinut VALVE ry:n Teamsiin mukaan suunnittelemaan ja kehittämään toimintaa/projektia kanssamme. Tämä väylä voi sisältää esimerkiksi koulutusmateriaalien kehittämistä kanssamme tai tapahtumasuunnittelua hallituksen tukena.

Haastattelemme kaikki pidempiaikaiset vapaaehtoiset, jotta pystymme varmentamaan yhdistyksen arvojen mukaisen toiminnan. Haastattelu on kuitenkin rento tilaisuus, jonka tavoitteena on myös kuulla sinusta lisää sekä selvittää tarpeitasi ja toiveitasi vapaaehtoisuuden suhteen. Vapaaehtoiseksi hyväksymisen jälkeen solmimme kanssasi vapaaehtoissopimuksen tehtävistä työtehtävistä, joihin sitoudut. (Huom! Sopimuksen tarkoituksena on ennen kaikkea varmentaa vapaaehtoisen sitoutuminen, ei niinkään toimia kirjaimellisena ohjepaperina eli tehtävien uudelleen järjestely ja esimerkiksi vähentäminen on aina mahdollista yhdistyksen hyvinvointipolitiikan mukaisesti.)

Yhdistyksen jäsenyys ei ole vapaaehtoisuuksissamme pakollista, mutta toivottavaa, koska se on konkreettinen tuen osoitus toiminnallemme. Vapaaehtoisiksi pääsevät lähtökohtaisesti kaikki halukkaat, mutta edellytämme kaikilta vapaaehtoisiltamme arvoihimme ja turvallisemman tilan periaatteisiin sitoutumista. Varaudu siis tarvittaessa vastaamaan tarkentaviin kysymyksiin myös lyhytaikaisemmissa vapaaehtoisuuksissa, jos et ole jo yhdistyksen jäsen ja vielä allekirjoittanut em. asioita.

Halukkuudestasi vapaaehtoisuuteen voit ilmoittaa ottamalla meihin yhteyttä vapaaehtoislomakkeen kautta kautta. Halutessasi voit myös itse ehdottaa vapaaehtoisuuden muotoa, jos tässä mainitut väylät eivät vastaa tarpeitasi tai toiveitasi. Olemme aina avoinna uusille ehdotuksille!

Täytä vapaaehtoislomake tai laita rohkeasti viestiä niin katsotaan juuri sinulle sopiva vapaaehtoisrooli!