VALVE ry hallitus 2024

Riikka Pöntinen – puheenjohtaja
KM & YTM, Seksuaalineuvoja ja -kasvattaja

Minulla on monipuolinen koulutus- ja työkokemustausta sekä kattava vuosien varrella kertynyt asiantuntijapohja sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoista. Olen pohjakoulutukseltani kasvatustieteiden maisteri (KM) ja yhteiskuntatieteiden maisteri (YtM), ja olen myös kouluttautunut seksuaalikasvattaja ja auktorisoitu seksuaalineuvoja. Suurimpia intohimojani on sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvän tietouden edistäminen sekä yhteiskunnallisten normien haastaminen. Vastaan VALVE ry:ssä järjestön toiminnan yleisestä organisoimisesta, sidosryhmäyhteistyöstä sekä taloushallinnosta. Minuun voit olla yhteyksissä yhdistyksen yhteistyöasioissa, yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

Hannaneh Mahmoudianvarapuheenjohtaja, häirintäyhdyshenkilö
Kunniaan liittyvän väkivallan vastaisen työn erityisasiantuntija, vapaaehtoinen nuorisotyöntekijä

Olen kunniaan liittyvän väkivallan vastaisen työn erityisasiantuntija asiantuntija, intohimoinen yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolestapuhuja sekä monipuolinen osaaja seksuaalikasvatusteemoissa. Vapaaehtoisena nuorisotyöntekijänä omistan aikani turvallisempien tilojen luomiselle kaikille nuorille, jotka kohtaavat tunnistamattomia ja huomaamattomia yhteiskunnallisia haasteita. Sitoudun rikkomaan tabuja ja avaamaan keskustelua haastavista aiheista turvallisesti, avoimesti ja rehellisesti. Olen omistautunut rikkomaan tabuja ja avaamaan keskustelua haastavista aiheista turvallisesti, avoimesti ja rehellisesti.

Anni Mäkäräinen varapuheenjohtaja, tapahtumavastaava, jäsenyydet ja vapaaehtoisuudet
Kätilö, sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti

Olen pohjakoulutukseltani kätilö ja sairaanhoitaja. Nykyään työnkuvani on hyvin monipuolinen. Työskentelen psykiatrisena sairaanhoitajana, ammatillisena tukihenkilönä ja Kelan nuottivalmentajana sekä oman yrityksen kautta parisuhdeohjaajana ja seksuaaliterapeuttina. Lähdin Valve ry:n toimintaan mukaan, koska koen tarpeelliseksi lisätä ajantasaista seksuaalikasvatusta ja myös ammattilaisten kouluttamiselle on tarvetta. Toivon pääseväni vaikuttamaan siihen, että seksuaalisuudesta puhuttaisiin aiempaa enemmän ja turvallisesti kaiken ikäisten parissa. Valve ry:n toiminnan kehittämistä odotan innolla. Uskon myös itse oppivani tällä matkalla paljon uutta. 

Lotta Lindén – koulutusvastaava
KM, erityispedagogi ja seksuaalineuvoja

Olen Lotta, 48 vuotta. Olen tehnyt työurani opettajana, viimeiset kymmenen vuotta erityisluokanopettajana. Seksuaalikasvatus on vienyt sydämeni ja sieluni ja olen opiskellut seksologiaa niin Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa kuin seksuaalineuvojaopinnoissakin. Olen valmistunut seksuaalineuvojaksi tammikuussa 2023. Tällä hetkellä työskentelen perusopetuksen hyvinvointikoordinaattorina Varsinais-Suomessa. Työssäni kohtaan yläkouluikäisiä nuoria sekä koulujen henkilökuntaa. Lisäksi toimin kouluttajana erityisesti seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden sekä seksuaalikasvatuksen teemoista. Löydät minut Instagramista @awholelottasexeducationgoingon-profiilista. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat koulumaailmassa sekä nepsy-osaaminen ovat vahvuuksiani. Sytyn suostumuskasvatuksesta sekä nautintopuheesta.

Susanna KuokkanenViestintävastaava
Sosiaalipsykologian opiskelija, seksuaalikasvattaja

Olen maisterivaiheen sosiaalipsykologian opiskelija, jonka mielenkiinto kohdistuu erityisesti seksuaalisuuden, ihmissuhteiden, minäkuvan, sukupuolen ja yhdenvertaisuuden teemoihin. Lisäksi olen valmistunut seksuaalikasvattajaksi vuonna 2021 ja tuottanut nuorille tietoa seksuaaliterveydestä Kesäkumi-kampanjassa neljänä kesänä. Tulevaisuuden tavoitteenani on edistää ihmisten seksuaalista hyvinvointia ja sosiaalista yhdenvertaisuutta tutkimuksen, opetuksen ja viestinnän keinoin.

Sipho ZuluYhdenvertaisuusvastaava, häirintäyhdyshenkilö
Seksuaalineuvoja, sosionomiopiskelija 

Olen helsinkiläinen sosionomiopiskelija sekä syksyllä 2023 valmistunut seksuaalineuvoja. Minua kiinnostaa erityisesti nuorisotyö, nuorten aikuisten ja erilaisten marginalisoitujen ihmisryhmien parissa työskentely, seksuaalikasvatus sekä -neuvonta, yhdenvertaisuuden edistäminen, työn ja asiakasturvallisuuden kehittäminen, mielenterveystyö, tapahtumasuunnittelu sekä kouluttaminen. VALVE ry:n toimintaan lähdin mukaan päästäkseni kehittämään ja toteuttamaan entistä laadukkaampaa, monipuolisempaa sekä tietenkin myös inklusiivisempaa ja saavutettavampaa seksuaalikasvatusta valtakunnanlaajuisesti. Seksologina olen erittäin motivoitunut kehittämään myös omaa ammatillista osaamistani jatkuvasti. 

Josefiina Hakala sihteeri
Sosionomiopiskelija

Olen viimeisen vuoden sosionomiopiskelija. Seksuaalikasvatuksen inklusiivisuus on kiinnostanut minua pitkään, ja onnekseni olen päässyt opinnoissani tekemään asioita mielenkiintoni mukaan. Lähdin mukaan toimintaan, koska koen tätä kautta pääseväni vaikuttamaan asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Olen kouluttanut nuoria ja sote-ammattilaisia seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta, minkä myötä innostuin tekemään opinnäytetyötäni koulujen tarjoamasta seksuaalikasvatuksesta. Lisäksi olen työskennellyt lasten ja ikäihmisten kanssa.

Hallitukseen saat yhteyden laittamalla viestiä yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan sähköpostiosoitteiseen info@valvery.fi. Puheenjohtajistoon voi myös suoraan ottaa yhteyttä muodolla etunimi.sukunimi@valvery.fi.

VALVE ry:n tapahtumavastaaviin saat yhteyden osoitteesta tapahtumat@valvery.fi ja viestintään osoitteesta viestinta@valvery.fi.