Uncategorized

13.12. verkkokoulutus sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamisesta asiakastyössä

Valtakunnallinen seksuaalikasvatuksen verkosto VALVE ry tarjoaa 13.12. klo 12-14 n. 2 tunnin koulutuksen sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamisesta asiakastyössä. Koulutus on samaa sarjaa marraskuussa Kumppanuustalo Arttelin tiloissa pidetyn koulutussarjan kanssa. Koulutus on kohdennettu sosiaali- ja terveysalojen ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta soveltuu myös muiden alojen asiakastyötä tekeville. Ilmoittautumislomake löytyy sivun alalaidasta tekstin jälkeen.

Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus toistuu enenevissä määrin arkipäivän asiakaskohtaamisissa ja näin ollen on myös tärkeä teema jokaisen ammattilaisen ottaa haltuun. VALVE ry:n tarjoaman koulutuksen tarkoituksena on antaa pintaraapaisu tähän teemakokonaisuuteen ja tarjota työkaluja asiakkaiden moninaisuuden ymmärtämiseen ja sensitiiviseen kohtaamiseen. On tärkeää, että jokainen yksilö tulee kohdatuksi hänelle tarkoitetuissa palveluissa omana itsenään ja kunnioitetuksi sellaisena kuin on.

Koulutustilaisuudet järjestetään Microsoft Teamsissa ja linkin tilaisuuteen saa viimeistään 12.12 eli edeltävänä tiistaina. Noudatamme tilaisuudessa turvallisemman tilan periaatteita, jotka käydään läpi tilaisuuden aluksi. Koulutustilaisuus on sisällöltään samanlainen kuin marraskuussa pidetyt fyysiset tilaisuudet.

Kouluttajana toimii viimeisen vuoden sosionomi (AMK) -opiskelija Josefiina Hakala, joka on erikoistunut opinnoissaan sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin. Josefiina tekee myös opinnäytetyötä inklusiivisesta seksuaalikasvatuksesta ja on aiemmin työskennellyt kouluttajana Sinuiksi ry:llä (ent. Pirkanmaan Seta), jossa ohjasi työpajoja sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta. Josefiina työskentelee tavoitteellisesti seksuaalisuuteen liittyvien teemojen parissa ja seuraavana askeleena urallaan hänellä on tähtäimessä seksuaaliterapeutin opinnot.

Valtakunnallinen seksuaalikasvatuksen verkosto VALVE ry on perustettu edistämään seksuaalikasvatusta Suomessa kansallisella tasolla. Yhdistyksen päätavoite on edistää parempaa seksuaalikasvatusta, joka ottaa huomioon inklusiivisesti erilaisiin ihmisryhmiin kuuluvat ihmiset. Päätavoitteeseen kuuluu kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen periaatteiden levittäminen mahdollisimman laajalle yhteiskunnan rakenteisiin ja työssään seksuaalikasvattaville. VALVE ry tarjoaa esimerkiksi koulutusta ja tapahtumia sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvästä kirjosta sekä tekee vaikuttamistyötä paremman seksuaalikasvatuksen rakenteiden eteen.

Jos haluat liittyä jäseneksemme, tee se täällä. Koulutukseen voit kuitenkin osallistua ilman jäsenyyttäkin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *